donderdag 26 april 2018

Zeg maar...

Tijdens het fietsen kom ik een kennis tegen die ik al een tijd niet gezien heb. Ook op de fiets. Wij stappen af voor een praatje terwijl er rakelings een man van een jaar of dertig op een racefiets passeert.
'Die jonge gasten,' zucht de man. 'Je gelooft het niet ,altijd maar zeuren en in  één zin zes keer, zeg maar gebruiken.
laatst hoorde ik zo'n zeg maar figuur van rond de dertig uitweiden over zijn huis in een volkse buurt. Hij zei: 'Natuurlijk was het spannend om naar een wat Volkse wijk te verhuizen, amice (???) 

Ik vroeg mij af; ga ik hier wel aansluiting vinden met de buurt,  zeg maar. Om wat sneller aansluiting te vinden zette ik een Scandinavisch bankje voor mijn deur,  zeg maar. Als conversation starter, dacht ik: dit is een signaal aan de beurt. Een soort van, zeg maar, ook met jonge academici kun je best een praatje maken. Ik denk dat ik daarmee de totale social dynamic op zijn kop heb gezet, zeg maar.
Zo heb ik bijvoorbeeld met een overbuurman , zeg maar, een soort van volkse man, die voor zijn deur een sigaretje stond te roken,fascinerende conversaties gevoerd over de tabaksindustrie. En nu is hij gestopt...denk ik,  zeg maar. Ik heb hem al een soort van tijdje niet meer gezien, zeg maar..'

De man schatert om zijn eigen verhaal. En dan te bedenken dat hij ooit manager was bij een gigantische multinational , die voorziet in Macro biotische goederen, maar er zelf niet voor terugdeinst om tijdens barbecues, met zijn bloten handen, en met zijn tanden, stukken vlees van het bot van een halve koe af te rukken. Ik bedoel maar.  
Maar je moet er mee leven. Wat moet je anders...zeg maar...

3 opmerkingen:

 1. Waarde Kees,

  Dit is nou de gewenste participatie beweging van de participerende mens. Heerlijk kluiven aan de samenleving en - dronken van dit genot - te gaan kluiven aan gigantische stukken vlees , net zoals er aan ons wordt gekloven door achterkamertjes memo seik verhalen in ons parlement. Slapjanussen van de coalitie + SGP om maar niet als afvallige te worden getransporteerd naar een of andere dorp om daar voor burgemeester de zakken verder te vullen, toch. Nee heerlijk dat kluiven want dat is de parciperende verdwaalde mens die op jacht blijft gaan naar voedsel.. Voedsel voor de geest en het eigen volle maag gevoel. De schijt later komt er echt wel uit. We moeten daar zeker mee leven, wat moeten we anders? P. Kluif (ert), maar dan anders die kloof en kluift nog altijd, Over Nicole Kluifert , die andere BNN met ' Op jacht naar..' doet er vrolijk mee. Met waarde groet, maar dit terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fiets maar 's door Het Broek in Arnhem.. dan zie je direct dat alle bankjes, tafels en afvalbakken klaar staan. Aan tafel om 9 uur '-ochtends zitten de in trainingspakken gehulde particpanten aan tafel, asbakken op tafel, halve liter bier flessen aa de mond lurkende groeten ze mij als ik voorbij fiets. 'Biertje?' Daar hou ik van dat ongedwongen samen willen leven, de vrijheid en het genieten van de ochtendzon. Matjes, niet geschoren, scooters, gympen, enz. enz. enz...... Yes, I love it! Vergeet ik nog bijna de honden van gigantisch formaat of kleine scharminkels al blaffende en soms happende naar hen die niet willen particperen of binnen hun territorium mogen participeren. Bijten? neuh.. aai hem maar he toch Nero: Kom maar s bij het baasje.. G%&¤#")mme toch happen naar de baas, hier heb je een rotschop en nu snel in jouw mand, hok.. Enfin, nice to see with abig smile! That's Volwijk leven anno 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gaat toch anders naar Volksheid kijken. En naar tuibankjes :D

  BeantwoordenVerwijderen

BRIEF AAN MARK RUTTE (PAUW&WEETIKVEEL)

Beste meneer Rutte,  Het moet mij van het hart dat u ons geweldig door de corona crisis heeft geleid. Als een Moderne Mozes door de woest...