zondag 22 april 2018

Kapitein Iglo bevorderd tot Luitenant-admiraal

Kapitein Iglo bevorderd tot Luitenant-admiraal


Met een gepaste ceremonie zag de bekende kapitein Iglo zijn lange carrière eindelijk bekroond met de titel van Luitenant-admiraal. Daarmee wordt Luitenant-admiraal Iglo meteen de hoogste in rang in de Nederlandse korps Mariniers, na koning Willem-Alexander.

Zijn bevordering deed als vanouds het onvermijdelijke  stof opwaaien, aangezien de Nederlandse legertop hiermee opnieuw kiest voor een Noord-Pool. Er waren immers ook enkele Zuid-Poolse kandidaten. Toch viel de keuze op de al wat oudere Iglo, die in 1960 naar Nederland emigreerde , in 1964 bij de Marine kwam én dus een ruime ervaring heeft.
Kapitein Iglo verwierf bekendheid in de jaren ’60 met het uitschakelen van terroristische reclamefilmpjes over garnalen
Zijn vermeende banden met de Finse beroepsdolfijn Flipper  leidden er echter toe dat zijn carrière jarenlang op een laag pitje bleef staan en zelfs bijna op de klippen liep. Sindsdien was zijn ster tanende,  tot zijn succesvolle poging om vissticks op de kaart te zetten. Vissticks is, een virus dat bedoeld is terminale varkens zo te verteren dat het als blikvoer voor soldaten op het slagveld kan dienen .
Dat leverde hem uiteindelijk de zo fel begeerde en  ultieme promotie op.


Wij feliciteren Luitenant-Admiraal IGLO van harte met deze zeer verdiende mijlpaal.

3 opmerkingen:

 1. Correctie waardr Kees! Het was een secret invention! Was? Sofort erklären bitte. Tussen u en de professor(u bekend) en mij deze vissticks heten nu USB sticks (vandaar die naam 'sleep' wet. En in zijn functie rapport hij m.b.v. Fishbook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nummer 22, je maakt mij nu toch echt ongerust.

   Is hier nog iets aan te redden?

   Bezorgde groet,

   Verwijderen

BRIEF AAN MARK RUTTE (PAUW&WEETIKVEEL)

Beste meneer Rutte,  Het moet mij van het hart dat u ons geweldig door de corona crisis heeft geleid. Als een Moderne Mozes door de woest...