maandag 16 april 2018

FACEBOOK GAAT OVER LIKEN

Er worden nu allerlei onderzoeken gedaan naar Facebook. Facebook kan niet meer. Al die dingen die ze over je weten.. Die reclame die je overal achtervolgd..
Maar de crisis bij Facebook bevalt onze overheid allerminst.
Er kwam mij een geheim rapport onder ogen over een onderzoek met de volgende kop:
'Justitie moet verplichte heropvoeding overwegen van mensen zonder vrienden op Facebook ..’

Uit dat onderzoek , in opdracht van de overheid en verricht door  Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker,   bleek dat steeds meer mensen moeite hebben om vrienden te scoren op Facebook.

‘Dat is een zorgelijke ontwikkeling,’ stelde Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker  in dat onderzoek:
'Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking heeft voldoende vrienden bij elkaar geharkt op Facebook.  Hierbij is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Het advies voor kinderen van 4-8 jaar is om dagelijks minimaal een uur te besteden aan werving van nieuwe Facebookvrienden. Voor zowel 9-13-jarigen als 71-plussers wordt dagelijks drie uur aanbevolen en voor 14-70-jarigen is vier uur per dag vrienden werven de norm.
De norm om zeker zeven keer per week op Facebook te vertoeven, waarvan minimaal een keer in het weekend, leeft slechts 15 procent van de bevolking na,'  aldus Prof. Leijdecker.
Vrienden werven op Facebook , bleek uit het onderzoek, was nog niet ingeburgerd bij ouderen

Om het aantal vriendenwervingen omhoog te brengen,  moet iedere andere vrijetijdsbesteding worden uitgerust met technieken als bijvoorbeeld een ademslot, snelheidsbegrenzer en technologie die het lezen van boeken, kranten en weekbladen blokkeert. Daarvoor pleit  Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker . Hij deed in de krant een oproep aan de politiek.
Leijdecker:’Er zal dan meer tijd vrijkomen voor vriendenwerving. Want zonder vrienden op Facebook tel je niet mee.'

Vooral bij ouderen lijkt het alsof het vrienden werven niet is ingeburgerd in het dagelijks leven. Met drie op de tien niet ter zake doende ouderen vanaf 70 jaar die wel genoeg vrienden werven, kunnen we praten over ondermaats. De groep daarboven heeft nog minder op met Facebook, want van de 82- tot 106-jarigen voldoet slechts 13 procent aan de richtlijn. Wordt men ouder, dan neemt de vriendenwerving weer toe: 46 procent van de 110-plussers werft genoeg vrienden op Facebook.

Tot slot ondervroeg Prof. Leijdecker een willekeurige voorbijganger naar zijn Facebookgedrag:  Appie van den Krommenweide (79) urinoirbrillen designer te Termunterzijl:’Wat een onzin zeg. Ze willen dat wij meer vrienden werven maar als ik dan reclame maak op Facebook voor mijn urinevrije wc-brillen, word ik geblokkeerd. En als ik dan heel nederig vraag om gedeblokkeerd te worden, doet Facebook dat niet want Facebook gaat over liken,’ aldus een verbolgen van den Krommenweide.

Leijdecker was niet beschikbaar voor commentaar op de huidige Facebook-crisis.

1 opmerking:

 1. Commentaar van onze weledelgeleerde en zeer gewaardeerd onderzoeker professor dr.mr.ir. R. Leijdecker van het O.I.L.(1955):
  ' Het werven van vrienden heeft een significante stijging van depressie en gebruik van depressie onderdrukkende medicatie laten zien. De woordvoerder van de farmaceutische industrie reageerde - vanuit een niet nader te mogen noemen tropisch eiland in de stille zuidzee- 'professor, is het nu 's duidelijk dat wij farmaceuten miljarden aan sterke valuta's zoals daar zijn de Euro, Zwitserse Frank, Engelse ponden en okee ook de armzalige USD- harken om als CEO's schatrijker te worden. Kijk 's rond in uw eigen facebook vrienen groep (de professor heeft geen facebook, maar dit terzijde)naar het aantal likes. Dat moet voor u gigantische aantallen zijn en u verdiend daar toch ook aan met het doorverkopen van de aan depressie lijdende facebook bezoekers? Nou, nee mevrouw de Graaier- Dokter. Ik heb geen facebook!
  Meer vrienden werven betekent ook ballotage voor de uitgenodigden. De commissie van het depressie vakantieoord balloteert zich therapiesessies rond onder het genot van wat gratis toegezonden depressie vrij makenende pillen, poeders, capsules en via inhalers te snuiven druppels. Over 24/7 infuus zwijg ik nog.
  Een momentje, ik moet mijn eigen dosis anti depressiva lijntjes snuiven. Gaat u gang mevrouw.

  Zo dat is gedaan , maar wat is uw vraag?. Is het tijd voor een facebook deactivatie depressie actie, ofwel om in simpel wetenschappelijke taal te spreken 'gratis medicatie te verstrekken i.p.v. de verslaving in stand te houden? Professor, u slaat wartaal uit. Ik wil verdienen, wij verdienen als farmaceuteísche terroristen nog te weinig. Dus kom op zeg, is werven van vrienden nu echt zo moeilijk? Een uitgelezen kans om bij eenzame hoogbejaarden eens op bezoek te gaan en de deur open te trappen als ze niet open doen en deze groep te dwingen Facebook vriend te worden. Zelf heb ik mijn hoogebejaarde schoonvader overtuigd dat zijn vriendschap met mij op Facebook hem ook geen windeieren zal geven. Alhoewel zijn winderigheid mij soms heel, heel depressief maakt. Maar dat heb ik graag voor de Facebook vriendengroep graag over. Ik verbreek de verbinding want er staan wat vrienden voor mijn veranda. Hoeveel vraagt u?, nou 3 om eerlijk te zijn. Me Myself and I! Het gaat u goed professor. Blijven onderzoeken!

  In Vlagtwedde, Termunterzijl en Oostvoorne zijn naast de Kebab en Shoarma zaken nu ook Facebook Vrienden Cafees geopend met gratis anti depressie medicatie mocht de werving niet lukken.

  Waarvan akte maar geheel terzijde.

  Namens de professor met antidepressieve groet,
  Nummer 22.

  BeantwoordenVerwijderen

BRIEF AAN MARK RUTTE (PAUW&WEETIKVEEL)

Beste meneer Rutte,  Het moet mij van het hart dat u ons geweldig door de corona crisis heeft geleid. Als een Moderne Mozes door de woest...