zaterdag 24 maart 2018

Zeg maar McDinges

Laatst werd ik door een kennis uitgenodigd om over drie weken op zijn verjaardag te komen. Hij viert dat feest bij McDonalds omdat zijn kinderen thuis niet te handhaven zijn. Zeker niet als er een feestje wordt gevierd: ’Kunnen wij rustig eten, terwijl die gremlins van mij de ballenbak op hun gemak kunnen demonteren’, zei hij monter. Hij noemt zijn kinderen altijd gremlins en kennelijk niet zonder reden. 

McDonalds dus. Hoewel, zeg maar McDinges want ik kan de naam McDonalds niet meer horen.  Vanwege spontaan optredende zure oprispingen..
Hoe dan ook, ik stond voor het blok want ik houd niet van McDinges en gooide er dus meteen het eerste het beste excuus uit dat in mij opkwam:  ’Sorry, ik kan niet. Ik heb over drie weken een workshop Korintische geschiedenis in drie stappen.’ 
Negen van de tien keer wordt zo’n excuus geaccepteerd. 
Deze keer niet. Fröhlich,  mijn kennis,  kent mij:  ‘Als je het hart hebt om niet te komen, ben je zelf geschiedenis,'zegt hij.

En nu zitten we dus in die vleeskeet patatjes te eten die naar homeopathische hoestdrank smaken. Er zit ook mayonaise bij, in zo’n kuipje. Als ik het dekseltje er, ten koste van twee nagels heb afgepeuterd, word ik geconfronteerd met een smeersel dat op z’n gunstigst kan doorgaan voor een klodder dekkende Latex muurverf. Er zitten donkere spikkeltjes in de mayonaise alsof ze een pond muggen door de gehaktmolen hebben gehaald en dat vervolgens hebben gemengd met de mayonaise.

Ik ben niet kieskeurig maar er zijn grenzen. Ik loop naar de toonbank en vraag om iets vegetarisch. De Donald achter de toonbank kijkt mij met openhangende mond aan alsof ik zojuist heb verteld dat Trump eigenlijk een halfbroer van Poetin is. Aan de muur hangen posters met McDinges reclames. Je kunt zeggen wat je wilt maar McDinges is toonaangevend als het op inspelen op de actualiteit aankomt. Mis uw McEuro niet, lees ik op een poster. Eet u rond aan onze McSpanje en McFrankrijk. 
Geen vegetarische burger voor mij, dus bestel ik een Mcbolletje.

Gelukkig is het feest redelijk snel afgelopen en kunnen we weg. Als we buiten komen zie ik dat de gremlins van Fröhlich weinig hebben overgelaten van de rioolbuis die bij McDinges voor een glijbaan moet doorgaan. Hier en daar zijn wat stangen doorgebogen maar met wat cement en laswerk is dat wel te verhelpen.

In de auto geven mijn darmen mij een laatste waarschuwing. Nooit meer naar McDinges, Kees!!! 
Gelukkig kan ik nog net het raampje opendraaien. Tot mijn grote vreugde heb ik het terrein van McDinges nog net niet verlaten…

5 opmerkingen:

 1. Goede morgen Kees en een fijne zondag gewenst.
  Wow, dit is een stukje naar mijn hart, ik denk net hetzelfde over Mc Dinges hihi. Hopelijk zijn je darmen ondertussen wat gekalmeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend. Ik word er zowaar niet goed van als ik dit lees... dus proeven zal ik zeker niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is lang geleden dat ik bij de plaatselijke Mac binnenstapte.
  Met dit te lezen weet ik weer waarom ik er weggebleven ben.

  BeantwoordenVerwijderen

Uit mijn bundel de dood in tegenlicht en met het rechteroor geschilderd

Uit mijn bundel aaiopener van enormste Over een soort of hoeren kent je pas oordelen als je self op klasse neukt Qua homo ben je f...