Geleide meditaties door Kees

vrijdag 23 maart 2018

Wegens ziekte gesloten

Herbert, eigenaar van een gezondheidswinkel,  was best een aardige jongen, maar zijn op strijkijzers gerichte verzamelwoede stond een gezond sociaal leven meestal in de weg.
Daarnaast schoot hij ook helemaal in de stress als hij in zijn winkel een vraag kreeg waar hij niets mee kon. Zo stapte op een dag, een vrouw zijn winkel binnen met een, ook wel heel merkwaardige,  vraag.
Zij vertelde doodleuk dat zij vaak dingen, zoals haar sleutels kwijt raakte. En omdat zij dacht dat een gezondheidswinkel wel iets kon met haar chronische geheugenverlies, informeerde zij naar de kosten van een zoekmachine.

Toen op dezelfde dag ook nog een man zijn winkel binnen stapte die  om een rol dubbelzijdig plakband vroeg was de maat vol. Herbert staarde de man met open mond aan, hij was immers een gezondheidswinkel en geen "Action" om maar iets te noemen.  De man verklaarde zijn vraag:
'Weet u, 'mompelde hij op klagende toon, 'bij geen enkele vrouw heb ik de sensatie ervaren die ik bespeurde bij de aankoop van een rol dubbelzijdig plakband....'

Het was dan ook niet vreemd dat Herbert aan het eind van de dag de pijp aan Maarten overhandigde en zijn winkel voor een tijdje sloot.
Op zijn gevel hing vanaf toen een verklarende mededeling: "DEZE GEZONDHEIDSWINKEL IS WEGENS ZIEKTE GESLOTEN"

2 opmerkingen:

  1. Goede morgen Kees en een fijn weekend gewenst.
    Heerlijk, weer grappig en knap geschreven stukje!

    BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...