Geleide meditaties door Kees

zaterdag 31 maart 2018

WEER NIET!!

Omdat de immer in gelikt Armanikostuum ingenaaide weernietman Piet Paulusma mij een onbezorgde warme lente beloofde, fiets ik zonder jas buiten.
En omdat deze vleesgeworden oat moarn mij een warme lente beloofde stort de regen dus met bakken naar beneden.

Gelukkig ben ik bijna maar net niet op tijd bij het volledig gehemaniseerde overdekte winkelcentrum zodat ik wat droge spullen kan aanschaffen. Bij Zeeman steek je je voor een drol in een lekker retro outfitje. Voor een kop koffie in het naastgelegen hotel betaal je meer.

Na mijn spectaculaire aankoop (12,50 voor droge shirt en broek) drentel ik nog wat door het Zeemanconcern en zie daar een bak met afgeprijsde CD’s staan. (??)
Wat doet een bak met CD’s in Godsnaam in een winkel als Zeeman?? Kan iemand mij dat uitleggen?
Wat heeft muziek met kleding te maken??

Mijn oog valt op een CD van Paul McCartney. 
McCartney? Begrijp ik niets van. Er zijn mensen die beweren dat McCartney al sinds ”Abbey Road” niet meer van deze wereld is maar dat moet ik ernstig tegenspreken. Ik zag hem gister nog op tv. Vijfenzeventig jaar oud, thank you very much!
Een CD dus van o.a McCartney . Heb ik niet veel mee. Ik bedoel maar,  neem alleen al die teksten van McCartney: “a bell was ringing in the village square for the rabbits on the run”. 
Tja. Of deze: “the jailer man and Sailer Sam”. 
Wat betekenen die flauwe teksten nou eigenlijk? Weet iemand dat? Tja, als het maar rijmt. 

Als ik even verder zoek,  stuit ik op de CD  “After the Goldrush”  van Neil Young voor de prijs van zegge: 4,95! Kan het erger!
Neil Young in een bak bij Zeeman.  Dat kan toch niet! Wij hebben het hier over de Rembrandt onder de muzikanten, ja! Die hoort sowieso niet in een bak waar dan ook te staan. Die hoort met eerbied tegen de volle prijs bij de platenhandelaar te worden aangeschaft. Waar gaat het heen met de wereld.
Een illusie armer en een CD van Neil rijker (ja, ik ben ook maar een mens) loop ik weer naar buiten waar Piet’s warme lente, of heet het voorzomer,  zich weer in volle glorie manifesteert.
Op de fiets stappend koester ik mij in de natte plensbui en besef plotseling dat ik een regenpak vergeten ben bij Zeeman.

Wat verstaat die Piet Weerniet in Godsnaam onder een warme voorzomer. Hoe ziet een natte voorzomer er bij hem dan wel niet uit. Ik wil het niet eens meer weten want ik heb andere zorgen. Mijn band is lek.
Ik zucht...en accepteer het.. Wat moet je anders..

3 opmerkingen:

  1. Goede morgen Kees en een fijn paasweekend gewenst.
    Tja, het voorjaar is tot nu toe heel nat geweest, en ik zal je één raad geven: nooit we weervoorspellers geloven, maar dat weet je ondertussen al hihi. Gelukkig dat er de Zeeman bestaat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, Kees... het is net als Piet declameert over een voorwinter periode waaronder wij zullen lijden. De eerste nachtvorst en de winterkleding wordt alweer tevoorschijn gehaald ter voorzorg. We kijken niet meer vreemd op als op straat een wandelende winterjas tijdens hittegolf zich alvast wapent tegen mogelijke, waarschijnlijke koude momenten bij het openen van de diepvrees in een supermarkt. Je moet wat om niet te bevriezen, toch. De voorzomer 2018 is het nieuwe Lentegevoel met dansende koeien in de wei die na 3 dagen te mogen stampen in de eigen flatsen weer snel naar de stal gedreven worden om de rest van het jaar binnen te moeten blijven en 24 uur seven days aan de automatische melkafzuiger apparaat te moeten staan. Gaat lekker, toch Berta 221 , pardon die is naar het slachthuis, ik bedoel Berta 222. Boeh..
    Zo voor zomeren, herfst, winteren en lenten we de jaren rond. We moeten er mee leren leven. Opwaaiende jurken, rokjes dag wordt dan toch anders beleefd.

    BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...