donderdag 22 maart 2018

U zweeft...

Bidden is goed. Daarom even naar de Kerk. Want het gaat niet zo goed met mijn kameraad Wiebe die autistisch is en steeds vaker choquerende opmerkingen naar anderen maakt. Ik wil bidden voor Wiebe.
Best wel geestig overigens,  zo’n kerk. Vooral de preek.  Heerlijk !  Meneer pastoor,  die geld de wortel van alle kwaad noemt en daarna vrolijk met de collectezak rond gaat,  maar dit terzijde.

Wiebe heeft sinds kort ook Facebook.  Zijn eerste bericht was meteen raak: “wordt wijzer! Volg bij mij een workshop klokkijken.’

Het tweede bericht was gericht tegen de wijkagent in zijn buurt. Wiebe op facebook:’kennen jullie Bert? Die gek is geen wijkagent maar een ontwijkagent.  Hij rijdt alleen maar rondjes om de wijk heen.’
Even later “sommeert”  hij zijn facebookvrienden om morgen nacht met hem mee te gaan om op de snelweg ,liggend en ingesmeerd met stopverf ,een aquarel in realistisch reliëf na te doen. Dat doen we met z’n allen, schrijft hij.  En wie niet mee gaat, weet ik te vinden..!

Geloof mij, het is geen sinecure om iemand als Wiebe als kameraad te hebben.  Laatst droeg hij mij op om met hem mee te gaan naar de bakker.
Eenmaal bij de bakker liep hij een half uur ,de klanten opzij duwend,  door de bakkerswinkel om bij elk gebakje even stil te blijven staan.  Uiteindelijk toen de bakker vroeg of hij het al wist, antwoordde Wiebe: ‘als ik een besluit neem, hoeveel kost dat besluit dan per pond.’
De bakker keek mij lang aan. Alsof ik er wat aan kan doen. Veel mensen raken in de war als ze dit soort dingen meemaken.  Ik niet.  Ik weet niet beter.

Vlak voor Wiebe scheidde van zijn vrouw Gré,  haalde hij bij Gré het bloed onder de nagels vandaan.  Gré was net een New Age winkel begonnen en verkocht tarotkaarten en met wierook ingewijde pendels aan een kettinkje. En daarnaast gaf ze cursussen in "beter in je kracht staan"
Totdat Wiebe ingreep. Op een ochtend arriveerde Gré bij haar winkel. Met één oogopslag overzag ze het witte bord van drie bij zes dat op de winkelpui was geplakt. Met name de vrij groot geschilderde Gotische letters van de tekst, deden Gré happen naar een door haar zelf gedoceerde ademtechniek met een minimum risico op hyperventilatie. Nog steeds happend en ademend naar haar vecht-of vlucht spier in plaats van naar haar buik zoals aanbevolen, las ze: “U ZWEEFT! WIJ VANGEN!!!!!”

Ze wist meteen dat het Wiebe was. Voor de zoveelste keer. Daarna waren zij binnen een maand gescheiden.

En nu zit ik in de kerk. Biddend...Wat moet je anders…

3 opmerkingen:

 1. Goede morgen Kees.
  Schitterend stukje alweer en ik weet nog altijd niet of er een kern van waarheid in zit of helemaal verzonnen hihi. Maar het is en blijft leuk om over je vriend te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kern van waarheid. 100% waarheid zul je bedoelen.

   Love As Always
   Di Mario

   Verwijderen
 2. Ontwijkagent... geniaal.

  Love As Always
  Di mario

  BeantwoordenVerwijderen

Uit mijn bundel de dood in tegenlicht en met het rechteroor geschilderd

Uit mijn bundel aaiopener van enormste Over een soort of hoeren kent je pas oordelen als je self op klasse neukt Qua homo ben je f...