Geleide meditaties door Kees

dinsdag 6 maart 2018

Macaber Spijkertje

De mannelijke helft van de bruiloftsgasten begreep wel waarom Bas met  Brechje wilde trouwen, maar de beweegredenen van Brechje bleven onduidelijk.
Heel lang duurde het huwelijk overigens niet en drie jaar later werd Bas dood in zijn huis gevonden. Hij was zittend op de bank dodelijk getroffen door een zwaar schilderij dat van de muur op zijn hoofd was gevallen.  De ironie wil dat het hier om een huwelijkscadeau ging dat Bas,  na een zware vechtscheiding via de rechter en ten koste van zijn ex Brechje,  tot zijn eigendom mocht rekenen.
Nog meer, laten we zeggen, macabere ironie zit in het gegeven dat het hier om een ,in tegenlicht geschilderd figuratief bedoelde voorstelling van een onlangs plotseling overleden man, ging.

Later bleek dat de waarde van het schilderij veel hoger was dan de draagkracht van het spijkertje waaraan het opgehangen was, maar dat geheel terzijde.
Men sprak er overigens schande van dat Bas zes maanden dood in huis had gelegen, maar van al die mensen ging nooit iemand langs toen hij nog leefde...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...