woensdag 28 maart 2018

Makreel bestseller

Uit voorzorg gaf het schrijverscollectief een oeuvre-award aan Rob, omdat niemand durfde toe te geven dat ze niets van zijn boeken begrepen.
Rob was zo'n man die willekeurig bij iemand aanbelde en de volledige nieuwe CD van Frans Bauer begon te zingen. In het Swahili, dat wel.

Nog niet zo lang geleden schreef hij een boek over het zelf ontwerpen van IKEA kasten. Als je het boek binnen een week bestelde kreeg je er een gezinspak antidepressiva bij.
In zijn eerste boek  legde hij in 500 pagina's uit hoe een gestoofde makreel in elkaar zat. Met van die dingetjes en die haartjes en schubben enzo.  Het voorwoord was van Charles Kips, een gepensioneerd buschauffeur uit Zwaag die door Rob als deskundige werd opgevoerd louter en alleen omdat Charles' vrouw Doortje Makreel heette

Rob zelf was overigens meer een man voor de actie-thriller. Een roman vond hij iets voor transseksuelen
Waar Rob ook goed in was, was voorlezen. Heel mooi, dat je echt ging luisteren. Je schaamde je opeens voor je eigen luisterboeken.
Ver voor Rob schrijver werd monteerde hij natuurfilms. Zag je een Poema op grote snelheid dichterbij komen. En daarna zag je Rob zijn  tanden poetsen terwijl hij een pannekoek omhoog slingerde.  
Fluitend. 
'Rob!!!! kijk uit!!' riepen wij dan......

Zie je niet meer tegenwoordig..

7 opmerkingen:

 1. Goede morgen Kees.
  Jij zet ons telkens weer op het verkeerde been: wat te geloven of juist niet? *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben natuurlijk heel trots op mijn naamgenoot!

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk heeft Mark Makreel direct gefoeterd op deze uitgave' plagiaat' Het was mijn idee om een biografie van mezelf te schrijven. Deze vis stinkt! De 150 makrelen lieten hun vinnen klapperen. Een referendum hebben we nodig. Ja of nee tegen de sleepwet. Wij makrelen worden gefileerd als beleg voor een broodje makreel! Eerst onze leefomgeving leegslepen en dan een boek schrijven. Ach,zeg van Haringma..'t zal mijn reetje roesten. Wij hebben elk jaar een nieuwe uitgave en dat kan je van de makreel niet zeggen. Het bleef lang onrustig tussen de makrelen, palingen en haringenn. We mieten er maar mee leren zwemmen!zegt mevrouw K.Abeljauw van de PVV: de partij van de vissen. Wij maken snel rechtsomkeert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap wat je bedoelt. Rob kwam ook vaak op als vogel en zong een liedje over een paard. Prachtig!

   Verwijderen
 4. Ik ga dit weekend mediteren met een bos palingen en haringen, vertelde Harm(89) zonder zijn boven en onder kunstgdbit in te hebben.
  In een Wigwam tent, vroeg ik. Natuurlijk, zei Harm met zijn ondergebit er nu wel in. Waar sla je dan die haringen de grond mee in Harm?

  Hiermee en bij mij ging 'het licht' uit. Aha..de patient is wakker...hallo hallo..

  BeantwoordenVerwijderen

Uit mijn bundel de dood in tegenlicht en met het rechteroor geschilderd

Uit mijn bundel aaiopener van enormste Over een soort of hoeren kent je pas oordelen als je self op klasse neukt Qua homo ben je f...