Geleide meditaties door Kees

donderdag 22 februari 2018

Oant moarn!!

Ik ben een groot fan van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival en Piet’s Ascension.
Dat murmelen in de microfoon, in zijn extra geblokte trui voor een frisse  dag, van Zeeman is vertederend om te zien.

Hij blijft ook zo gewoon, die Piet.
Na zijn opmerking: ‘morgen weinig regen maar wel lang’, kan hij bij mij niet meer stuk. Hij is onbetwist dé weerman van Nederland. Is toch geweldig? Een kwartier praten over van alles behalve het weer om daarna binnen één minuut de weersverwachting af te raffelen.
Voor Nicolien Kroon , de weervrouw van RTL4 heb ik ook een enorm zwak. Dat komt door haar stem. Zij praat alsof ze een week of vier continue carnaval heeft gevierd. Waarbij zij op straat, in de door haarzelf voorspelde keelontstekening-opwekkende regen, totaal kachel, het weerbericht naar voorbijgangers stond toe te schreeuwen.
Ik ben gek op dat soort types. Laatst zei ze: ‘van het zuiden uit gaat het regenen en dan wordt het nat.’ Heerlijk!
‘Ze houdt ook van verkleinwoordjes. Om de boel af te zwakken:’het weertje wordt best frisjes met een graadje of -22.’
Top! Dan lijkt het meteen minder erg.
Daarna laat ze een foto zien van een ondergelopen weiland met een kudde schapen. Nicolien Kroon weer: ’Nou, zo erg was het vandaag allemaal niet hoor. Viel allemaal best mee. Kijkt u zelf maar op dit fotootje van Jan Eng uit Pupjesfliereradeel. Ziet u die schaapjes dartelen in het weitje?’
Dartelen???? Die schapen zwommen voor hun leven! Er lag er zelfs één met de poten omhoog en de kop onder water! 
Nee, geef mij uiteindelijk dan toch Piet Paulusma maar. Terwijl Nicolien Kroon windkracht 12 weg staat te redeneren met sussende woorden als:’ best zware windstootjes oplopende naar een codetje geel,’ staat Paulusma bij diezelfde windkracht 12 op de afsluitdijk te vertellen dat Koos Krent van duivenvereniging “niet te tillen” naast hem staat om te komen vertellen dat postduiven ook heel goed uit de voeten kunnen bij wind tegen.
Oké, Piet raakt een beetje in paniek als hij ziet dat Koos niet meer naast hem staat en zijn hoofd lijkt door de orkaan op een mislukte bietenoogst, maar hij staat er tenminste. Life! Met een geleende trui van Mart Smeets en schoenen van wijlen Piet Kerkhof. Oant Moarn.
I love it!

1 opmerking:

  1. Tja, helaas is Chriet Titulaer niet meer onder de levenden en Henk Terlingen en herinner je Theo Koomen nog die achterop een motor met zijn bloempot helm ( halve bol met 2 leren zijflappen en een kind/mondriem (of andersom) Herman Tjuiphof in de tijden dat Ove Kindvall furore maakte bij Feijenoord " en daar is weer een doeplunt van Ove Tjientval" en natuurlijk Philip Bloemendaal de man van het Polygoon Journaal " Daar gingen weer twaalfduizend emigranten op weg naar hun nieuwe vaderland Canada. Op de kade zwaaien de achterblijven familieleden naar het kleiner worden schip. " Iek ben heul verdritug omdat mijne man alvaost voaruut gaot en iek nog evuh moe wachtuh tot na de bevalling van onze tweeling'.
    Ach... weermannen en weervrouwen. Piet heeft zichzelg geschoold tot de bekendese weerman die met een beetje aparte manier van zwaaien ons liet weten dat het morgen de rest van de week wel beter zal worden... Enfin,.... wie kent hem niet ONZE PIET uit Fryslan.

    BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...