Geleide meditaties door Kees

vrijdag 2 februari 2018

Geïsoleerd..

Dat Oost-Termunterzijl een geïsoleerde gemeente genoemd werd, is een understatement. En geïsoleerdheid of niet, er bestaat daar feitelijk geen klederdracht. Zij het dat de vrouwen daar gehuld gaan in iets dat zich het best laat omschrijven als een enorme zakdoek. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat dáár overigens geen beelden van zijn.

Ome Henk was een échte Amsterdammer ,die naar Oost-Termunterzijl was geëmigreerd, zoals hij het zelf uitdrukte. Hij was zo'n figuur die met ogenschijnlijk gemoedelijke tikjes op de rug al diverse dwarslaesies het licht had doen zien. Maar dat terzijde.

Ome Henk was daar gevraagd als Geschiedenisleraar op de onderbouw van een basis school.  Maar uiteindelijk  achtte men het in Oost-Termunterzijl , tijd om tot een goed gesprek te komen toen meester Henk zijn leerlingen niet meer in de hoek zette maar uit het raam duwde.
De beelden, die dáár overigens wel van zijn, spreken voor zich..

Tot Onzin
Kees

3 opmerkingen:

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...