Geleide meditaties door Kees

zondag 11 februari 2018

De juryering van de maatschappij..

Laatst zag ik iemand lopen die nog niet aan een talentenjacht mee heeft gedaan; een bijzondere verschijning. Die iemand liep zelfs met iemand die nog nooit een jurylid , waar dan ook ook, was geweest. Nog bijzonderder.
Ik ga zo langzamerhand dromen van talentenjachten. En jury's . Zei ik dromen? Nachtmerries! Ik droomde dat er nu ook een talentenjacht voor journaalpresentatoren komt:Rob en Annechien , willen jullie beiden naar voren komen? Fijn! Ja ,ga dáár maar staan.
Rob, jij kwam door de “blind audition” en wist meteen een groot publiek aan je te binden met je, laat ik maar zeggen, slaapkamerstem.
Annechien, ook jij kwam gemakkelijk door de blind audition, mede ook door dat aantrekkelijke ‘randje’ in je stem. Prachtig is dat.
Net als bij Rob voel ik ook bij jou de noodzaak om het journaal te presenteren. Bij jou, Annechien is dat minder maar dat weet je feilloos te compenseren met een groot enthousiasme.
Rob; het gedeelte met slecht nieuws raakte mij diep. En als iets mij diep raakt wil ik er gewoon meer van horen. Als ik naar jouw stem luister, Rob, die slecht nieuws presenteert, dan wil ik een dvd hebben met jouw stem die alleen slecht nieuws brengt. En Annechien, bij jou werkt het anders, als jij slecht nieuws presenteert dan lijkt het of in kokend water, pasta zacht wordt en een ei kneiterhard…snap je waar ik heen wil?
Jullie hebben nu heerlijk tegen elkaar gebatteld en ik moet echt zeggen, jullie maken mij het moeilijk hoor. Jee, zeg, wat maken jullie het mij moeilijk. Maar ja, ik moet nu eenmaal een keuze maken he!
Ik heb trouwens vandaag de beste battle gezien sinds weken en dat maakt het nog moeilijker één van jullie los te laten.Beiden hebben jullie de “tools” om te “shinen.”
Weet je Rob, toch nog een klein minpuntje waar nog winst is te halen bij jouw presentatie: ‘je moet je droom niet aanpassen aan de realiteit maar de realiteit aanpassen aan je droom. Snap je wat ik bedoel. En Annechien, bij jou ligt de nadruk meer op iets anders. Kijk uit dat je zelf geen nieuws gaat voorspellen. Dat is een valkuil voor veel beginnende nieuwslezers. Wat ik zeggen wil;de beste manier om de toekomst te voorspellen is om hem zelf te creëren
Goed ik heb mijn besluit genomen…..Rob!!!! Omdat niemand beter van een autocue iets kan voorlezen,  neem ik jou mee naar het live JOURNAAL van acht uur!!!!’
Heer mag ik, met alle “tools” die ik heb tot u bidden. Zou er in 2018, wellicht heel misschien, met de grootste voorzichtigheid en om mensen er langzaam aan te wennen, een programma op tv mogen worden uitgezonden waar GEEN juryleden en/of jury-uitspraken aan te pas komen, zodat ik niet de tv hoef uit te zetten?????
Dank u dank u dank u dank u!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Je kunt natuurlijk ook gewoon de tv de deur uit doen ....

  Vrolijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij al in een jury gezetten?

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...