Geleide meditaties door Kees

zaterdag 17 februari 2018

BEWUSTZIJN EN SYNCHRONICITEIT

Nadat ik gemediteerd heb lig ik nog even lekker onderuit in mijn bed, nagenietend van de rust en ontspanning. Het is vlak voor zonsopgang en ergens heel in de verte hoor ik iets bekends: het gezang van de merel. Mijn lievelingsvogel.
Om hem dichterbij te halen focus ik mij op mijn ademhaling en trek al mijn bewustzijn terug uit mijn denken. Dat gaat automatisch als je je goed focust. Vervolgens concentreer ik mij op de merel. Op zijn gezang, de reuk, de geluiden er omheen. Mijn hele bewustzijn reikt naar de merel en langzaam wordt het gezang luider. Alsof je aan een geluidsknop draait van een radio.
Ik zie de merel voor mij, zie hem zingen. Hoor hem zingen. Hij zit ergens boven in een boom. Een aantal kilometers bij mij vandaan. Mijn hele bewustzijn is bij de vogel. De merel en ik zijn één. Ik zie de kleinste details. De witte vlek op de linkerkant van zijn lichaam,  bijvoorbeeld.

Wat ik doe is volledig aanwezig zijn in het NU. Ik ben uit de (klok) tijd gestapt.  Er is dan niets anders dan ZIJN.Je kunt dan je bewustzijn sturen. Je bewustzijn uitbreiden. Het lijkt inderdaad op het zoeken van een zender op een oude radio en het harder draaien van het volume.

Kan iedereen dat? Jazeker! Wat ik kan, kan iedereen!  Wel moet ik erbij zeggen dat het waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag lukt. Het kost veel doorzettingsvermogen en o.a. het loslaten van oude beperkende overtuigingen.

Als ik in de loop van de ochtend de tuin instap zie ik daar de merel op de grond zitten. Hij heeft wat grassprietjes in zijn snavel.. Hij groet mij. Ik groet hem terug. Hij heeft een witte vlek op de linkerkant van zijn lichaam! 
Toeval??? Zeker niet. Ik geloof niet meer in toeval. Ik geloof wel in synchroniciteit. Wat dat is?  

Eenvoudig gezegd: je ervaart iets als "meer dan gewoon toeval"; omdat  twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht. Beter kan ik het niet uitleggen.

Liefs

Kees

2 opmerkingen:

  1. Als we durven te luisteren naar ons lichaam en geest dan sta je open voor het verdrongen gevoel om deze terug te koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede morgen Kees en een fijne nieuwe week gewenst.
    Wow, zoals jij het mediteren beschrijft... wie zou je daar nu niét in volgen? Je hebt over de gehele lijn gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...