Geleide meditaties door Kees

maandag 11 december 2017

RELEVANTIE IS JE GEBOORTERECHT

Op tv zie ik een top model uitbundig juichen. Hij springt een gat in de lucht. Hij won Holland's Next Top Model voor mannen. 
Dat is uiteraard hartstikke leuk voor die jongen. Daar moet hij veel tijd en energie in hebben gestoken. 
Zijn blije gezicht verraadt zijn passie. Zijn gedrevenheid.
Hijgend staat hij de pers te woord. Eigenlijk te opgewonden van blijheid om ook maar iets zinnigs uit te brengen.  Het lukt hem. Tussen de vele supers, mega-supers en super-gaafs door hoor ik hem iets interessants zeggen: ‘Ik ben superblij!!! Dit is echt supergaaf! .Nu ben ik relevant…(??)’

Relevant? Merkwaardig. Dat iemand zijn of haar relevantie ontleend aan iets zoals, een winnend model te zijn. Dat relevantie kennelijk gelijk staat aan goed kunnen presteren. In dit geval dus het winnen van iets als Holland's Next Top Model.
Dat, met andere woorden, jij niet relevant bent als je geen prijs wint met model te staan. Of als je niet goed presteert in wat dan ook.

Dan heb ik goed nieuws voor het Hollandse Top Model. Hij was sowieso relevant. Dat was hij altijd al. Net als iedereen relevant is. Of hij nu wel of niet presteert. 
Relevantie is je geboorterecht..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...