Geleide meditaties door Kees

dinsdag 26 december 2017

Henk-JanSinds Henk-Jan een licht tikje van de plaatselijke molen had opgelopen was het redelijk mis met hem gegaan. Zo probeerde hij op maandag, rennend om zijn trein te halen, koppig vast te houden aan zondagse rituelen, maar dan zonder badstof, croissantjes en zijn favoriete cd op repeat.
Hij veranderde opvallend van een sterk introvert joch in een jolige peer. Hij werd zo'n jolige peer die riep dat je hem wakker mocht maken voor een goeie nacht slaap en dan boos werd als je niet moest lachen.

Het gerucht gaat dat hij op zijn achttiende een fototoestel van zijn ouders kreeg om hem af te leiden van verwarrende gedachten. Tot op de dag van vandaag schijnt hij daarmee al zijn stoelgangen haarscherp vast te leggen.
Uiteindelijk stuurden ze hem naar een klein eiland voor de Hollandse kust, waar dagen voor bij gingen, die niet om leken te komen.
Maar juist daarom misschien, vond Henk-Jan zijn nieuwe passie: het bestuderen van het hoe en waarom kolibries achteruit kunnen vliegen.

Zijn ouders laten het maar zo.. Wat moeten ze anders...

4 opmerkingen:

  1. Ter land ter zee en achteruit! Weer mooi in de lucht gebracht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende strandgang neem ik m'n verrekijker mee. Henk-Jan spotten, lijkt me heerlijk, net als het lezen van weer een zalige column! ;-).

    BeantwoordenVerwijderen

Eieren voor je geld kiezen

Rustig , op weg naar de supermarkt, wandel ik door de “restanten van de orkaan Florence” zoals het KNMI weer het noemt. Dat deze orkaan u...